MusiChild - Erasmus+ Strategic Partnership, Προσχολική μουσική εκπαίδευση στη Μεσόγειο. Δραστηριότητα διάχυσης αποτελεσμάτων από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου

Παράταση δήλωσης συμμετοχής μέχρι τη Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σας ανακοινώνουμε πως το καινούργιο μεγάλης κλίμακας Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MusiChildErasmus+ Strategic Partnership θα παρουσιάσει τη πρώτη δραστηριότητα διάχυσης αποτελεσμάτων του προγράμματος ανοικτή προς τις Κύπριες νηπιαγωγούς.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8.30-13.30 το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα συναυλιών της Μουσικής Ακαδημίας Arte (Λεωνίδου 34-36, Λευκωσία). Η δραστηριότητα διάχυσης θα περιλαμβάνει παρουσίαση του προγράμματος και των πορισμάτων του και παρουσιάσεις μέρους των αποτελεσμάτων του σε εργαστηριακή/διαδραστική μορφή. Θα προσφερθούν μουσικοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις και μουσικό υλικό που θα πηγάζουν από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου αναπτυγμένες μέσα από την εργασία του προγράμματος με βάση της αρχές της πολυπολιτισμικότητας και διαπολιτισμικότητας στην μουσική εκπαίδευση. Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν τα μέλη της σύμπραξης από πανεπιστήμια και μουσικές σχολές της Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου. Το καινούργιο αυτό πρόγραμμα αποτελεί πανευρωπαϊκή καινοτομία στο χώρο της προσχολικής μουσικής εκπαίδευσης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοδοτημένα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσχολική μουσική εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την μουσικοπαιδαγωγό Δρ Αύρα Πιερίδου Σκουτέλλα και συντονίζεται από το Κυπριακό Κέντρο για την Έρευνα και Μελέτη της Μουσικής.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτεται και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση avraps@ccrsm.org.cyή με φαξ στον αριθμό 22454958.

Τα άτομα που θα λάβουν μέρος θα ενημερωθούν εκ των προτέρων. Ο αριθμός είναι συγκεκριμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στις Κύπριες νηπιαγωγούς.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος

Θα υπάρχει μετάφραση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Σάββατο 1/11/2014:

8.30- 9.00: Προσέλευση-Εγγραφές

9.00-10.30: Παρουσιάσεις από μέλη της σύμπραξης

10.30-11.00: Διάλειμμα – Καφές, κεραστικά

10.45-12.45: Παρουσιάσεις από μέλη της σύμπραξης

12.45-13.30: Συζήτηση – Συμπλήρωση ερωτηματολογίου για ανατροφοδότηση των αποτελεσμάτων των εργασιών της σύμπραξης.

Θα τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα της δραστηριότητας γι’ αυτό παρακαλείστε όπως προσέλθετε έγκαιρα.

Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα συναυλιών της Μουσικής Ακαδημίας Arte (Λεωνίδου 34-36, Λευκωσία).

Πληροφορίες: 99646056